Vinci realizează închiderea financiară a PPP rutier în Franța în valoare de 435 milioane USD

[ad_1]
VINCI a anunțat că filiala sa deținută în totalitate ARCOS a obținut finanțare pentru proiectul PPP de autostradă A355 în Franța, care implică proiectarea, finanțarea, construirea, funcționarea și întreținerea unui nou bypass la vest de Strasbourg, capitala regiunii Grand Est regiune și al nouălea oraș ca mărime din Franța.

ARCOS a acordat împrumuturi «soft soft perm» pentru proiect în valoare de 359 milioane EUR (435,4 milioane USD). 186 milioane EUR (225,6 milioane USD) au fost furnizate de un sindicat bancar format din Banca IMI S.p.A, CaixaBank, KBC, CSOB, Caisse Régionale de Crédit Agricole Alsace Vosges și AUXIFIP.

Restul de 173 de milioane EUR (209,8 milioane USD) au fost asigurate de la Banca Europeană de Investiții (BEI), care oferă datorii senior și un instrument inovator de creare a creditului pentru datoria senioră prin intermediul Fondului european pentru investiții strategice (EFSI) sponsorizat de Comisia Europeană.

Ambele pachete de împrumut sunt amortizabile peste 27 de ani.

Împrumutul de la BEI a fost aprobat în cadrul Planului de investiții pentru Europa, numit adesea «Planul Juncker». Aceasta înseamnă că împrumutul este garantat de EFSI, permițând BEI să accelereze proiectele și să-și asume mai multe riscuri atunci când investesc în acestea. A355 este primul proiect de autostradă din Franța cu risc de trafic pentru a beneficia de această facilitate.

Această închidere este o realizare semnificativă pentru VINCI, deoarece compania a câștigat inițial proiectul în ianuarie 2012, dar nu a reușit să ridice suficiente datorii pentru finanțarea acestuia, ceea ce a dus la anularea proiectului în iunie 2012.

Ministerul Francez al Lucrărilor Publice a reluat licitația în februarie 2014. În urma selecției scurte a patru echipe, VINCI a fost din nou numit ofertantul preferat în octombrie 2015. ARCOS a semnat contractul de concesiune de 54 de ani pentru proiect cu guvernul francez la 29 Ianuarie 2016.

[ad_2]

Soursa