Marsilia lansează licitația pentru proiectul de renovare a școlii în valoare de 900 milioane USD

[ad_1]
Orașul Marsilia, aflat în sudul Franței, a lansat un proces de licitație pentru selectarea partenerilor privați pentru implementarea Planului școlar viitor (PEA — Plan Ecole d’Avenir), care implică lucrări importante de renovare pentru școlile din oraș. Orasul va acorda contracte de parteneriat public-privat (PPP) de patru ani în valoare de 754 milioane de euro (916 milioane dolari SUA), excluzând impozitul.

Aceasta este prima din mai multe faze ale PEA. Acesta acoperă 14 instituții, împărțite între două contracte PPP, fiecare acoperind șapte școli din întreg orașul. Ofertanții câștigători ai primei loturi vor fi reintroduse în licitația pentru al doilea, ceea ce va conduce la încheierea unor contracte de parteneriat ulterioare.

Școlile care vor fi renovate prin proiect conțin grădinițe și clase elementare de diferite mărimi și zone de suprafață cu o suprafață cuprinsă între 3.000m2 și 7.000m2, inclusiv gimnaziile. În total, aproximativ 220 de săli de clasă vor fi demolate și 270 vor fi reconstruite.

Ofertanții câștigători vor trebui să furnizeze mai multe servicii: proiectarea și construirea unităților; demolarea unităților existente; amenajarea spațiilor exterioare ale siturilor; precum și întreținerea și renovarea unităților. De asemenea, vor trebui să ia în considerare integrarea urbană a noilor clădiri și tratarea spațiilor lor exterioare. Partenerii privați vor trebui, de asemenea, să finanțeze parțial lucrările, restul rămânând în întâmpinarea orașului.

Se preconizează că lucrările vor fi deosebit de complexe, deoarece vor fi implementate pe siturile ocupate.

Părțile interesate trebuie să depună cereri până la data de 15 iunie 2018. Patru suporteri selectați pe criterii tehnice (70%) și financiari (30%) vor fi invitați să participe la concurs pentru proiect începând cu 1 septembrie 2018. La începutul anului 2019, orașul va aloca între 1 și 3 echipe selectate în proiect .

[ad_2]

Soursa

Vinci realizează închiderea financiară a PPP rutier în Franța în valoare de 435 milioane USD
Serbia începe să îmbrățișeze energia curată