ACS-Aecon-CRH a fost selectat pentru proiectul de 950 milioane de dolari în Ontario

[ad_1]
Acest articol face parte dintr-o serie zilnică de articole MegaProjects. Dacă doriți să aflați mai multe despre proiectele PPP cu o dimensiune considerabilă, vizitați secțiunea MegaProjects. Puteți să le primiți prin e-mail zilnic.

Infrastructura Ontario și Metrolinx și-au ales proponentul preferat pentru proiectul Finch West Light Rail Transit: grupul de tranzit mozaic. Proiectul implică proiectarea, construcția, finanțarea, exploatarea și întreținerea unei linii de tranzit pe calea ferată ușoară de 11 km (LRT) în Toronto.

Grupul de tranzit Mosaic este condus de ACS Infrastructure Canada Inc., Aecon Concessions și CRH Canada Group Inc. Acestea intenționează să realizeze construcții prin intermediul fiecărei firme de construcții asociate — Dragados Canada Inc., Aecon Infrastructure and Management Inc. și Dufferin Construction Company — și operațiunile și întreținerea, de asemenea, prin intermediul companiilor aferente grupului.

Fiecare membru al consorțiului este partener egal (33,3%) în capitalul propriu și construcția proiectului, în timp ce Aecon și ACS au fiecare câte un interes de 50% în contractul de întreținere de 30 de ani pentru LRT.

Proiectarea va fi efectuată de Arup Canada Inc., Dillon Consulting Limited, DPM Energy Inc., DTAH, Perkins + Will Canada Inc. și Sener SES Canada Inc. În plus, echipa primește sfaturi financiare de la RBC Dominion Securities Inc.

Linia de transport pe calea ferată ușoară va lega Humber College de noua stație de metrou Finch West de pe substratul de metrou Toronto-York Spadina, care leagă comunitățile Jamestown, Rexdale și Black Creek de centrul orașului Toronto. Va avea 16 opriri de suprafață, o stație terminală inferioară la Humber College și o stație de schimb de metrou de pe strada Keele și Finch Avenue West, stația de metrou Finch West.

Linia va servi ca o alternativă vitală la una dintre cele mai aglomerate rute de autobuz din orașul Toronto.

Consorțiul va furniza, de asemenea, o instalație de întreținere și depozitare pentru vehiculele feroviare ușoare și alte componente necesare, cum ar fi lucrări de cale ferată, semnalizare, comunicații și infrastructură publică.

Finalizarea financiară și adjudecarea oficială a contractului sunt așteptate în primăvara anului 2018, proiectul și construcția să înceapă la scurt timp după aceea. Deși valoarea contractului nu va fi dezvăluită până la închiderea financiară, se estimează că proiectul va costa 1,1 miliarde CAD (953 milioane dolari SUA).

[ad_2]

Soursa