Contract de 5 miliarde USD aprobat pentru Automated People Mover P3 la un aeroport

[ad_1]
Acest articol face parte dintr-o serie zilnică de articole MegaProjects. Dacă doriți să aflați mai multe despre proiectele PPP cu o dimensiune considerabilă, vizitați secțiunea MegaProjects. Puteți să le primiți prin e-mail zilnic.

Consiliul de administrație al aeroporturilor din Los Angeles (BOWA) a aprobat un contract de parteneriat public-privat (P3) de 30 de ani în valoare de 4,9 miliarde USD cu compania LAX Integrated Express Solutions (LINXS) pentru proiectarea, construirea, finanțarea, operarea și întreținerea sistemul Automated People Mover (APM) de la Los Angeles International Airport (LAX), situat în sudul Californiei, Statele Unite ale Americii.

LINXS este o echipă complet integrată, compusă din Fluor, Balfour Beatty, ACS Infrastructure Development, Dragados USA, HOCHTIEF PPP Solutions, Flatiron și echipa de proiectare compusă din HDR și HNTB. Bombardier Transportation va furniza sistemul de operare APM, inclusiv toate vehiculele. Propunerea LINXS a avut cel mai înalt punct tehnic și cea mai mică propunere de cost a celor trei echipe care au participat la procesul de achiziție.

La data de 15 februarie, BOAC a aprobat compania LINXS ca dezvoltator recomandat și a inițiat un acord de lucrări prealabile în valoare de 42 milioane USD, care a început activitățile de pre-construcție, cum ar fi angajarea, testarea solului, ingineria și promovarea designului APM.

APM va conecta terminalele aeroportului cu facilități de parcare, puncte de închiriere de mașini și stații de metrou ușor. Acesta va fi construit folosind un model de contractare P3. LINXS va proiecta și construi sistemul și, după finalizare, îl va opera și va întreține pentru un contract total de 30 de ani. Contractul de 4,9 miliarde dolari SUA include plăți de piatră de hotar pentru etapele de proiectare și construcție, precum și autorizează plățile viitoare pentru operarea și întreținerea APM pentru perioada contractată.

Proiectul este destinat să aducă confort și certitudine în timp pentru oaspeții care călătoresc către sau de la LAX. Trenurile fără pilot vor ajunge la fiecare stație la fiecare două minute, vor avea uși largi pentru acces ușor cu bagaje, ferestre mari pentru vizionare, o mulțime de mânere și locuri pentru cei care au nevoie. LAWA anticipează că APM va oferi o capacitate maximă de conducere de 10.000 de pasageri pe oră și până la 85.1 milioane de pasageri pe an. Sistemul va fi operațional în 2023.

APM va reduce congestia vehiculelor în buclele terminale, va asigura o conexiune cu sistemul regional de transport al companiei L.A. Metro, va crea noi locații pentru preluarea și decolarea pasagerilor, va reduce emisiile și va oferi acces fiabil la terminale.

Proiectul este elementul central al Programului de modernizare a accesului pe uscat (LAMP), care include, de asemenea, o unitate consolidată de rent-a-car (ConRAC), facilitatea de transport intermodal și îmbunătățirile asociate carosabilului.

La 11 aprilie, Consiliul Local din Los Angeles va lua în considerare contractul la întâlnirea lor programată regulat. Aprobarea lor este necesară pentru ca proiectul să se încheie cu închiderea comercială și financiară.

[ad_2]

Soursa