Guvernul din Thailanda aprobă PPP de mare viteză de 7,2 miliarde USD

[ad_1]
Acest articol face parte dintr-o serie zilnică de articole MegaProjects. Dacă doriți să aflați mai multe despre proiectele PPP cu o dimensiune considerabilă, vizitați secțiunea MegaProjects. Puteți să le primiți prin e-mail zilnic.

Guvernul din Thailanda a aprobat cel de-al doilea proiect PPP pentru feroviar de mare viteză din țară, care va implica dezvoltarea unei linii de 220 km care va lega trei aeroporturi internaționale. Se preconizează că va costa aproximativ 250 miliarde THB (7,2 miliarde USD).

Trenul de mare viteză va lega aeroporturile Suvarnabhumi și Don Mueang, care servesc atât Bangkok, cât și U-Tapao, un aeroport civil-militar comun construit în timpul războiului din Vietnam, care servește Coridorul economic estic. Coridorul economic estic acoperă trei provincii de pe coasta de est a Thailandei — Rayong, Chachoengsao și Chonburi — grupate ca un punct central pentru dezvoltarea infrastructurii.

În Coridorul Economic Estic — Chachoengsao, Chon Buri, Si Racha, Pattaya și U-Tapao — s-ar afla cinci stații care ar stimula urbanizarea în regiune.

După finalizare, trenurile de mare viteză vor călători la o viteză maximă de 160 km / h în Bangkok și la 250 km / h de la Aeroportul Suvarnabhumi până la Aeroportul U-Tapao. Călătoria de la Bangkok către aeroportul U-Tapao va dura 45 de minute, în comparație cu 2-3 ore cu mașina.

Durata contractului PPP va fi de 50 de ani, inclusiv cinci ani de construcție și 45 de ani de funcționare și întreținere. Guvernul va plăti pentru rechiziționarea terenurilor, în timp ce sectorul privat va finanța construcția, achiziționarea de trenuri, angajarea consultanților, operarea și întreținerea.

Guvernul va investi nu mai mult de 119,9 miliarde THB (3,8 miliarde USD) prin plăți anuale care vor începe după ce feribotul de mare viteză va deveni pe deplin operațional, programat pentru 2023.

Următorul pas în acest proces este redactarea termenilor de referință, definind ce urmează să fie realizat și cum. Aceasta va fi finalizată cât mai curând posibil, după care va fi lansată licitația.

[ad_2]

Soursa