Falcon 9 urmează să transporte satelitul RemoveDebris către ISS în cursul lunii

[ad_1]
SpaceX se pregătește pentru următorul program de lansare, unde o rachetă SpaceX Falcon 9 va fi demontată luni de la stația aeriană Cape Canaveral. Din complexul de lansare 40, racheta va călători spre Spațiul Spațial Internațional care transportă câteva provizii importante. Odată cu lansarea, inginerii europeni se pregătesc, de asemenea, să realizeze un experiment pentru a captura junk spațiu și a conduce înapoi pe Pământ.

Misiunea numită Misiunea RemoveDebris sa dezvoltat printr-o activitate de parteneriat public-privat. Acesta va testa plasele și harpoanele care vor fi folosite pentru a capta resturile prezente pe orbita Pământului și a le aduce înapoi în atmosfera Pământului. În timp ce faceți reintrarea în atmosferă, resturile vor arde. Această inițiativă este luată pentru a face liber spațiu liber, în principal pentru a reduce junks dezvoltate de nave spațiale și sateliți.

Cercetătorul principal pentru RemoveDebris, Guglielmo Aglietti numește acest proiect ca dovadă a conceptului. Într-un interviu, Aglietti a declarat că va fi destul de costisitor curățarea jachetelor de spațiu, dar dacă companiile comerciale și companiile guvernamentale se pot uni, atunci o astfel de misiune poate fi posibilă deoarece va elimina limitarea bugetului. Aglietti, directorul Centrului Spațial Surrey afiliat la Universitatea din Surrey și tehnologia prin satelit Surrey, a declarat: «Vrem să învățăm mai multe. Chiar dacă un experiment nu merge exact așa cum a fost planificat, cu condiția să obținem toate datele, este totuși un rezultat pozitiv. »

Potrivit informațiilor, satelitul RemoveDebris va fi trimis către ISS folosind o încărcătură SpaceX Dragon. Timpul de lansare este la ora 4:30 EDT. Greutatea livrărilor comerciale este de aproximativ 5.800 de lire sterline (aproape 2.6 tone). Livrările includ hrana, proviziile și experimentele. Dintre toate consumabilele, satelitul RemoveDebris cântărește aproximativ 100 de kilograme. Nava-mamă a RemoveDebris are o plasă și un harpoon. În afară de asta, are un instrument cu laser și o pârâu. Este proiectat în așa fel încât să se poată desprinde în spatele satelitului și va accelera căderea în atmosfera Pământului cu rezistență aerodinamică. Dacă totul merge bine luni, atunci RemoveDebris va sosi la ISS miercuri. În următoarele săptămâni, astronauții vor despacheta alte echipamente. Anterior a fost programată să fie lansată anul trecut, dar oficialii companiei au schimbat-o și au decis să trimită cu zborul de marfă SpaceX.

În conformitate cu programul, satelitul RemoveDebris se va desfășura din stația spațială cel puțin săptămâna din mai, dar data să fie modificată în urma unei circumstanțe viitoare. Aglietti a declarat: «Misiunea va începe cu adevărat odată ce suntem detașați din stația spațială, sperăm că la sfârșitul lunii mai». Acesta va fi cel mai mare satelit lansat vreodată de ISS. De aceea, NASA efectuează în prezent o examinare detaliată pentru a se asigura că nu va afecta niciun fel de autonomie în ISS. Pentru siguranța SIS și a echipajelor, experimentul va începe numai după ce satelitul este departe de ISS. În primii 30 de minute va rămâne într-o stare de hibernare, apoi va începe procesul de plată

Jason Forshaw, managerul misiunii RemoveDebris de la SSTL, a declarat că un CubeSats va extinde un balon care va imita dimensiunile unei bucăți mai mari de junk spațiu. Apoi, satelitul va lansa o plasă pentru a deforma CubeSat, care este numit DebrisSat 1. DebrisSat 2, va ajuta satelitul RemoveDebris să testeze tehnologia de navigație pentru a captura junks de spațiu în mișcare. Dispune de un instrument LIDAR care poate observa reziduurile și poate detecta toți parametrii de resturi de captură. În cadrul experimentului, va testa un harpon care poate fi utilizat pentru a muta sateliții moarte prin atmosferă.

Sursa: thenewsrecorder

[ad_2]

Sursa