Pe măsură ce statul nu mai are bani, companiile private se deplasează pentru a construi o nouă infrastructură arctică

[ad_1]
Noile linii rutiere care conduc la Oceanul Arctic vor depinde în mare măsură de investițiile private.

Pasajul nordic Latitudinal cu o lungime de 707 km va lega regiunea rusă Ural și Siberia de Vest de ruta Mării Nordului și va pregăti terenul pentru extinderi suplimentare mari prin intermediul apei din Arctica.

Acesta va lega două dintre cele mai importante linii rutiere existente ale Rusiei, linia de nord de la Arhangelsk și linia dintre Nadym și Tyumen. În plus, vine o linie de 170 km între Bovanenkovo ​​și Sabetta, pe vârful nordic al Peninsulei Yamal.

Este un proiect mult dorit pentru autoritățile ruse. Dar vine cu un preț care depășește capacitățile bugetului guvernamental din ce în ce mai mult alocat de numerar. Investițiile sunt estimate la aproximativ 236 miliarde de ruble (3 miliarde de euro).

Un parteneriat public-privat este răspunsul, afirmă Moscova. Printr-un decret guvernamental semnat în luna februarie a acestui an, prim-ministrul Dmitri Medvedev precizează că pasajul Latitudinal de Nord va fi construit pe baza unui acord concesional, care va acorda investitorului drepturi exclusive asupra utilizării în schimbul costurilor pentru construcție și întreținere.

Gazprom este componenta cheie a afacerii. Compania, care deține rezerve majore de gaze naturale în regiunea Yamal-Nenets și în jurul acesteia, în martie 2017 a semnat un acord de colaborare cu compania federală rusă rusă pentru pasajul Latitudinal de Nord. Gazprom operează înainte linia de cale ferată de 525 km între stațiile Bovanenkovo ​​și Obskaya, o infrastructură-cheie pentru dezvoltarea principală a câmpului de gaze naturale în Peninsula Yamal.

Mai multe părți interesate sunt la bord. Potrivit liderului regional Dmitry Kobylkin, Okrug Autonomous Yamal-Nenets este gata să acopere partea leului din costurile de construcție legate de proiectul de 40 de kilometri de-a lungul râului Ob.

Kobylkin confirmă faptul că lucrătorii din construcții se vor îndrepta spre nord în 2019 și vor începe construirea de poduri. Ei vor merge direct din Crimeea, unde în prezent construiesc un pod din strâmtoarea Kerci, a declarat el agenției regionale de știri Sever Press.

Este Sabetta, noul port maritim din Peninsula Yamal, care în cele din urmă va fi stația finală a noului proiect de cale ferată, subliniază Kobylkin.

«Regiunile au nevoie de acces la Oceanul Mondial, iar punctul de acces este doar unul — prin portul Sabetta», spune guvernatorul Yamal-Nenets Dmitry Kobylkin într-o declarație. «Complexele industriale uriașe din Urali ar putea obține o scurtătură și vor livra Sabettei orice fel de bunuri și de acolo vor fi livrate Oceanului Mondial», subliniază el.

Pasajul Nord Latitudinal nu va fi finanțat numai de companii private. De asemenea, noua linie de cale ferată de 46 km de-a lungul golfului Kola va depinde de investitorii nestatali.

În timpul vizitei sale la Murmansk, în aprilie 2017, premierul Dmitri Medvedev a precizat că sunt necesare revizuiri ale proiectelor și că investitorii privați vor trebui să se implice mai mult. La o întâlnire cu președintele Vladimir Putin în august același an, ministrul Transporturilor, Maxim Sokolov, a informat că proiectul nu are 23 de miliarde de ruble.

Sursa:  thebarentsobserver

[ad_2]

Sursa