Yin Yin Lam — 10 întrebări de carieră candidați cu infrastructură și profesioniști PPP

[ad_1]

Bine ați venit la « 10 Candid Career Questions «, introducându-vă la infractorii și profesioniștii PPP care fac tranzacțiile, analizează datele și strategizează la următorul lucru mare. Fiecare dintre ei a urmat o altă cale de a practica infra și / sau PPP, iar această serie oferă o privire interioară asupra fundalurilor, motivațiilor și alegerilor lor. Fiecare blogger primește aceleași 15 întrebări și răspunsuri de 10 sau mai multe care spun povestea lor de carieră în mod sincer și fără jargon. Noi credem că veți fi la fel de surprinși și inspirați ca și noi.

1. Care a fost prima ta slujbă?

Ca adolescent, am făcut treburi suplimentare de uz casnic pentru a câștiga niște bani de buzunar (gândiți-vă ca pe o formă de PPP-Părinți care oferă Pennies). În primul meu loc de muncă cu normă întreagă, am lucrat pentru un operator portuar global, licitând pentru concesiuni de porturi PPP. Fiecare ofertă a fost ca o aventură — căutând partenerii potriviți, dimensionând piața, descoperind costurile reale, înțelegând dinamica ofertei!

2. Care a fost cel mai bun loc de muncă?

Cel mai bun loc de muncă meu a fost gestionarea unei echipe regionale într-o agenție guvernamentală de dezvoltare comercială și de investiții, ca director regional, crearea unei strategii comune, jonglarea resurselor, motivarea echipei și a altor părți interesate în vederea realizării strategiei. Mi-a plăcut să lucrez cu echipa — au fost minunați!

3. Ce gândesc membrii familiei dvs. că faceți toată ziua la locul de muncă?

Cred că scriu pe un computer. Aceștia ignoră conținutul.

4. Ce faci cu adevărat toată ziua la locul de muncă?
Lucrez la și gestionez proiecte care implică dezvoltarea infrastructurii și politicii de logistică a comerțului, pentru a stimula competitivitatea economică a țărilor emergente pe termen lung

5. Ce vrei să faci toată ziua la locul de muncă?

Lucrați și gestionați proiecte care implică dezvoltarea infrastructurii și politicii de logistică a comerțului, pentru a stimula competitivitatea economică a țărilor emergente pe termen lung …
… dar cu mai puține provocări în procesare, achiziții, portaluri, plăți etc.

6. Care este site-ul web al industriei?

Supplychainbrain.com oferă fragmente de știri cu tendințe interesante legate de logistică, comerț, industrii și altele
Îmi place, de asemenea, IJGlobal — caracteristicile speciale pot fi uneori destul de senzaționale citite

7. Ce te-a învățat profesionist în cartea care a avut cel mai mare impact asupra ta?

Poemul «Dacă» de Rudyard Kipling. Te inspiră să dai tot ce poți, indiferent de circumstanțe.

8. Ce știi să știi să spui atunci când dai sfaturi tinerilor profesioniști?

Îi încurajez pe «tineri» (te rog cântă melodia acestui vechi din 1962), pentru a-ți atinge aspirațiile. Uneori mi-aș dori să pot da mai multă atenție acestui sfat. «Cei mai în vârstă» tind să-și piardă idealismul de-a lungul drumului. Speranța este să jonglezi idealismul și realismul.

9. Care este cel mai plăcut lucru pe care l-ați experimentat în cursul procesului dvs. de infrastructură și PPP?

Câștigați o ofertă PPP, care uneori se poate simți ca și cum ați câștiga loteria. (Atunci agonizezi dacă ai plătit prea mult pentru asta!)

De asemenea, am dezvoltat infrastructura logistică a comerțului în Singapore când am servit în sectorul public: de exemplu, primul centru de manipulare perisabile, manipularea produselor proaspete regionale, produse farmaceutice etc. , și Express Express Cargo Hub la aeroport, care manipulează comerțul electronic și expedierea mărfurilor. Am ajutat la crearea unui mediu favorabil și a face ca cazul de afaceri să încurajeze investițiile din sectorul privat în aceste centre.

O altă oportunitate foarte interesantă a fost înființarea primului memorandum de cooperare pentru cooperarea dintre Singapore și Asia. Inițiativele au inclus o facilitate de pregătire a proiectelor PPP și o facilitate de finanțare a comerțului pentru țările emergente. (Am avut o misiune de detașare guvernamentală ca consilier al unui director al băncii de dezvoltare asiatică.)

10. În ce mod credeți că domeniul Infrastructură și PPP în care lucrați va arăta diferit în 10 ani?

Aceasta ar putea include o serie de parteneriate între sectoarele public și privat, inclusiv tranzacțiile cu PPP, având un mediu politic favorabil, facilitarea activă pentru a sprijini companiile să facă afaceri, mecanisme de finanțare inovatoare etc.

[ad_2]

Sursa

Strategii care funcționează: Noua Țară de Sud conduce dezvoltarea infrastructurii în Australia
Tendințe noi în utilitățile energetice prin instrumentele de restructurare a datoriilor