Utilizatorii bazei de date PPI își lasă amprenta în secțiunea privind resursele noi

[ad_1]


Fotografie: yuttana Contributor Studio / Shutterstock.com

Majoritatea dintre noi efectuează cercetări și raportează constatările noastre cu așteptarea — sau cel puțin o speranță — a unui public

Cu toate acestea, mai puțini dintre noi sunt familiarizați cu audiența noastră, chiar dacă feedbackul lor ne poate ajuta să ne îmbunătățim activitatea

Noi, echipa din spatele Baza de date a participării private în infrastructură (PPI) — cea mai cuprinzătoare bază de date a investițiilor private în infrastructura din lumea în curs de dezvoltare — continuă să consolideze baza de date și analizele ulterioare. Aflați mai multe despre publicul nostru este o componentă importantă a acestor eforturi.

Ne-am desființat munca pentru noi. Măsurătorile bazei de date PPI sunt considerabile: mai mult de 230.000 de vizualizări anuale ale paginilor în peste 55.000 de vizitatori unici — cifre care continuă să se înmulțească. Deși informațiile despre proiect publicate pe site sunt în mod obișnuit colectate din surse publice, încurajăm, de asemenea, utilizatorii să suplimenteze lipsurile de date.

Învățarea utilizatorilor noștri

Baza de date IPP este, în cele din urmă, pentru și de către practicienii de public, politicieni și cercetători, care își susțin analizele și își testează ipotezele privind PPP-urile și investițiile în infrastructură utilizând baza de date PPI. Recent, ca parte a eforturilor noastre de a îmbunătăți continuu atât conținutul, cât și analiza bazei de date, ne-am propus să aflăm mai multe despre utilizatorii care utilizează datele pentru propriile lor cercetări. Ceea ce am descoperit ne reafirmă convingerea că Peste 85 de publicații — inclusiv cele ale Băncii Asiene de Dezvoltare, ale Băncii Interamerice de Dezvoltare și OCDE, precum și zeci de lucrări de conferință — își fac analizele din baza de date PPI. O listă a acestor publicații este acum disponibilă în secțiunea «Resurse» a bazei de date, care este clasificată după sector, regiune și temă. Am furnizat o sinteză a fiecărei lucrări, împreună cu numele autorilor și anul publicării. Există, de asemenea, o categorie separată care cuprinde toate publicațiile Grupului Băncii Mondiale.

Ce explorează aceste publicații?

Primul și cel mai proeminent subiect al acestor publicații este cartarea tendințelor în volumele de PPI în diferite cadre, geografii și sectoare. Recent, am început să urmărim investițiile în infrastructura backbone ICT cu o componentă guvernamentală activă (de exemplu, cablurile cu fibră optică) și am oprit urmărirea investițiilor pur private în domeniul telecomunicațiilor. De asemenea, nu mai înregistrăm investiții în țările cu venituri mari, cum ar fi Chile, Uruguay și Lituania.

Numeroase publicații identifică diverși factori care permit succesul parteneriatelor public-privat (PPP) sau sporirea potențialului investițiilor private în infrastructură. Unii dintre factorii critici pe care publicațiile propuse ca impact asupra investițiilor private sunt bine cunoscuți de către practicieni: stabilitatea macroeconomică, calitatea reglementărilor, precum și calitatea instituțiilor și buna guvernanță (sau lipsa acesteia)

publicațiile analizează aspecte specifice ale proiectului și contractului de proiectare care afectează viabilitatea proiectelor de infrastructură, cum ar fi minimizarea conflictului în proiectele de infrastructură cu proiectarea atentă a proiectelor sau stimulentele părților contractante.

În cele din urmă, unele publicații raportează tendințele emergente în finanțarea infrastructurii în ceea ce privește sumele, tipurile și sursele de finanțare, cum ar fi impactul sprijinului multilateral sau al investițiilor străine directe asupra infrastructurii din țările în curs de dezvoltare

. Aceste analize ale tendințelor investiționale se află în centrul bazei de date PPI. Numerele reprezintă o fereastră către o narațiune în continuă evoluție a investițiilor în infrastructură, urmărirea cărora facilitează misiunea noastră de a ajuta economiile în curs de dezvoltare să furnizeze mai multă infrastructură — și, prin urmare, mai multe oportunități pentru comunitățile lor. De aceea, pe lângă monitorizarea datelor la nivel de proiect, baza de date este, de asemenea, un depozit al rapoartelor analitice globale, regionale și sectoriale care indică tendințe în evoluție, precum și lucrări de actualitate care subliniază sursele de finanțare sau creșterea investițiilor în țările IDA .

Vă invităm să contribuiți

Noul centru de resurse de pe site-ul bazei de date IPP este o inițiativă continuă, iar actualul set de publicații poate fi doar vârful aisbergului. Noi, de la baza de date PPI, invităm utilizatorii noștri să împărtășească cu noi alte publicații care pot fi adăugate la lista curentă. Vrem să auzim mai multe despre cum funcționarea noastră a ajutat a ta și cum putem să facem mai bine să ascultăm și să vă servim — utilizatorii noștri apreciați. Ne puteți scrie prin pagina de publicații de pe site-ul Web al bazei de date PPI.

Baza de date IPP este un produs al grupului Infrastructură, PPP-uri și garanții (IPG) și este gestionat de către Banca Mondială, Grupul Singapore pentru infrastructură și dezvoltare urbană . Acest efort a fost realizat de echipa de bază a IPP, formată din Aditi Raina, Chin-Han Chiang, Seong Ho Hong și condusă de Deblina Saha sub îndrumarea lui Cledan Mandri-Perrott.
Legăturile la publicațiile ale terților sunt făcute pentru comoditatea utilizatorilor și nu implică aprobarea de către Grupul Băncii Mondiale. Grupul Băncii Mondiale nu este responsabil pentru conținutul oricărui site terță parte sau a oricărui link conținut într-un site conectat. Constatările, interpretările și concluziile exprimate nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Băncii Mondiale, ale Consiliului Directorilor Executivi sau ale guvernelor pe care le reprezintă.

 

[ad_2]

Sursa

Pregătirea proiectelor de infrastructură bancabile PPP-urile
Există un rol pentru sectorul privat în gestionarea birourilor de registre funciare?