Programul de certificare APMG PPP: Q & A cu Kaara Wainaina

[ad_1]

Programul APMG de Certificare PPP permite participanților să-și preia abilitățile la nivelul următor, iar acreditarea certificatului PPP Professional (CP3P) este un mijloc de a transmite oficial această abilitate și abilități

În centrul programului se află Ghidul PPP, un corp cuprinzător de cunoștințe care dezintegrează definițiile, conceptele și cele mai bune practici privind PPP-urile convenite la nivel global. Programul este o inovație a Băncii Asiene de Dezvoltare (ADB), a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), a Băncii Interamerice pentru Dezvoltare (IDB), a Băncii Islamice pentru Dezvoltare (ISDB), a Fondului Multilateral de Investiții (MIF) , și Grupul Băncii Mondiale (WBG), cu sprijin financiar din partea Facilității consultative pentru infrastructura public-privată (PPIAF).

Fie că te gândești să te înscrii, fie că te-ai înscris deja, în această serie împărtășim câteva idei de la practicienii care au trecut deja testul. În această săptămână, ne-am prins pe Kaara Wainaina un ofițer de afaceri externe în unitatea PPP din Kenya. Citiți răspunsurile de mai jos.


ÎNTREBĂRI 1: Acesta este un program unic de certificare, deoarece se concentrează pe parteneriatele public-privat și deoarece oferă testarea și testarea auto-studiilor pentru obținerea certificării. Ce te-a determinat să urmărești acreditarea CP3P?

Cunoștințele mele despre PPP-uri au fost, în cea mai mare parte, realizate prin lucrul «în direct» în cadrul Unității PPP din Kenya. Deși această abordare este eficientă în a fi extrem de pragmatică, uneori aceasta duce la lacune de informare și la o lipsă de înțelegere deplină a logicii care determină anumite abordări și opinii privind PPP-urile. Am participat la curs pentru a afla mai multe despre teoria pe care se construiește practica

ÎNTREBARE 2: V-ați recomanda colegilor să vă înregistrați și de ce?

Da, aș găsi conținut bogat, bine explicat și desenat de la practica PPP din întreaga lume. Această diversitate a făcut-o destul de utilă.

ÎNTREBARE 3: Spuneți-ne mai multe despre cariera ta. Cum lucrezi într-o unitate PPP, mă aflu adesea în contexte care necesită explicarea diferitelor aspecte și etape ale PPP-urilor în special agențiilor guvernamentale care implementează sau dorește să implementeze proiectele . Obținerea unei înțelegeri aprofundate se va traduce în capacitatea mea de a oferi un suport tehnic mai bun. În plus, în calitate de expert în comunicații din cadrul unei unități PPP însărcinată cu consolidarea capacităților și crearea de conștientizări privind PPP-urile, cunoștințele acumulate mă vor face un campion al PPP mai bun

ÎNTREBARE 4: Ca cineva care a trecut deja examenul de certificare PPP, ce sfat ar putea să împărtășiți cu oamenii care studiază pentru el chiar acum?

Pentru ambele mâini experimentate și cele noi pentru PPP-uri, este esențial să studieze materialul de curs suficient. Pentru o persoană care a învățat multe despre PPP prin practică am întâlnit câteva definiții, de exemplu, care sunt oarecum diferite în materialul material decât ceea ce sunt obișnuit în practică. Un alt sfat: nu țineți prea mult timp la o întrebare, vă puteți întoarce mai târziu la cei complicați; utilizați timpul de testare eficient

ÎNTREBARE 5: Dacă urmați să adăugați o întrebare de test, care ar fi?

Care este cel mai important factor de succes pentru PPP-urile dintr-o țară? (Voință politică, cadru solid, proiecte bine structurate etc.)

Sunteți pregătit să vă înregistrați?

Certificarea PPP conduce la pregătirea și punerea în aplicare a proiectelor fructuoase. Pentru a vă înregistra, vizitați site-ul APMG Programul de certificare a parteneriatelor public-privat, unde veți găsi cursul de pregătire CP3P gratuit și descărcabil al APMG International. Puteți să vă rezervați examenul până la un an în avans. Testul de 40 de minute cu multiple opțiuni poate fi luat online sau personal la una din organizațiile de formare acreditate. Mai multe detalii se află pe pagina de Întrebări frecvente. Dacă aveți întrebări, contactați partnerships@apmg-international.com.

[ad_2]

Sursa