Programul de certificare APMG PPP: Q & A cu Abdul Nafi Sarwari

[ad_1]

Programul APMG de Certificare PPP permite participanților să-și preia abilitățile la nivelul următor, iar acreditarea certificatului PPP Professional (CP3P) este un mijloc de a transmite oficial această experiență și abilități

În centrul programului este Ghidul PPP, un corp cuprinzător de cunoștințe care dezintegrează definițiile, conceptele și cele mai bune practici privind PPP-urile convenite la nivel global. Programul este o inovație a Băncii Asiene de Dezvoltare (ADB), a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), a Băncii Interamerice pentru Dezvoltare (IDB), a Băncii Islamice pentru Dezvoltare (ISDB), a Fondului Multilateral de Investiții (MIF) și Grupul Băncii Mondiale (WBG), cu sprijinul financiar al Facilității consultative pentru infrastructura public-privată (PPIAF).

Fie că te gândești să te înscrii, fie că te-ai înscris deja în această serie, împărtășim câteva idei de la practicieni care au trecut deja testul. În această săptămână, ne-am prins Abdul Nafi Sarwari specialist în finanțe și economie pentru PPP, cu Autoritatea Centrală de Parteneriat din cadrul Ministerului de Finanțe al Afganistanului. Citește răspunsurile de mai jos

Acesta este un program unic de certificare, deoarece se concentrează asupra parteneriatelor public-privat (PPP) și deoarece oferă testarea și testarea de auto-studiu pentru a obține certificarea. Ce ați făcut să urmăriți acreditarea CP3P ?

Ca specialist în finanțe în domeniul PPP, este foarte important să înțelegeți conceptele de bază care stau la baza structurii financiare a PPP-urilor. Am urmărit certificarea CP3P pentru a câștiga cunoștințele aprofundate și, de asemenea, pentru a afla despre bancabilitatea și viabilitatea proiectului. În plus, programul de certificare CP3P este un pachet complet pentru noii cursanți de a-și ridica cunoștințele despre PPP și de a înțelege standardele PPP urmărite pe tot globul.

V-ați recomanda colegilor să vă înregistrați și de ce?

Vă recomandăm cu fermitate certificarea CP3P pentru colegii mei, funcționarii publici care lucrează cu PPP și alții interesați să afle mai multe despre PPP-uri. Programul este bogat și conceput într-o manieră practică, ceea ce vă va permite să înțelegeți practicile standard PPP utilizate în întreaga lume. De asemenea, vă va îmbogăți expertiza tehnică.

Vă rugăm să ne spuneți mai multe despre cariera ta. Cum intenționați să includeți ceea ce ați învățat

În cadrul unității PPP nou înființate, este responsabilitatea mea să analizez viabilitatea financiară a proiectelor PPP și să aduc probleme tehnice unor conducere de vârf pentru a lua deciziile adecvate. Dobândirea certificatului la nivel de bază al CP3P mi-a îmbunătățit înțelegerea problemelor financiare critice care trebuie luate în considerare în scopul luării deciziilor. De asemenea, mi se va permite să ofer o mai bună asistență tehnică organizației mele în domeniul evaluărilor financiare și economice ale proiectelor PPP.

Ca cineva care a trecut deja la examenul de certificare la nivel de fundație, ce sfat ar putea să-i împărtășiți cu persoanele care studiază pentru el chiar acum?

Vă recomandăm cu insistență să studiați materialul cursului cu atenție și să luați testul de probă pentru a vă familiariza cu structura examenului. Un lucru mai mult: nu risipiti prea mult timp pentru intrebari dificile, incercati sa va raspundeti intrebarilor
Orice alte sfaturi de pregătire pentru testare?

Nu este nevoie să memorați toate materialele cursului. În schimb, încercați să înțelegeți rațiunea din spatele conceptelor cheie

Gata să vă înscrieți

Certificarea PPP conduce la pregătirea și punerea în aplicare a proiectelor fructuoase. Pentru a vă înregistra, vizitați site-ul APMG Programul de certificare a parteneriatelor public-privat, unde veți găsi cursul de pregătire CP3P gratuit și descărcabil al APMG International. Puteți să vă rezervați examenul până la un an în avans. Testul de 40 de minute cu multiple opțiuni poate fi luat online sau personal la una din organizațiile de formare acreditate. Mai multe detalii se află pe pagina de Întrebări frecvente. Dacă aveți întrebări, contactați [email protected].

Programul de certificare APMG PPP pentru seria Q & A

Completarea capacității locale de PPP în Brazilia: cum poate programul CP3P să ajute

un ghid de bune practici pentru guvernele din Brazilia

[ad_2]

Sursa