Nova Scotia analizează efortul public-privat pentru a face parte din Autostrada 104

[ad_1]
Guvernul de la Nova Scotia se uită la colaborarea cu un consorțiu privat de construcții, pentru a ghida unul dintre cele mai periculoase părți ale drumului din provincia 19659004] Cel puțin 15 accidente mortale ale autovehiculelor au avut loc de-a lungul secțiunii 38 de kilometri de pe autostrada 104 între județele Pictou și Antigonish, lângă râul Barneys, între 2009 și 2017.

Miercuri după-amiază, ore după anunț, ciocnit pe cap, în secțiunea care urmează să fie înfrățită. În fiecare vehicul erau doi ocupanți. Nu există nici un cuvânt despre starea lor medicală. Autostrada a fost închisă după accident, dar a fost redeschisă.

Peter Hackett, inginer șef al departamentului de transporturi provinciale, a declarat că un parteneriat public-privat va face ca proiectul de înfrățire să aibă loc în decurs de doi până la trei ani, licitație, comparativ cu 10 ani, dacă guvernul provincial a făcut munca internă.

«În multe dintre proiectele noastre de înfrățire, le facem pe segmente scurte. Deci, avem aprobarea pentru finanțare, în timp ce așteptăm aprobarea, facem planurile în față — vom proiecta podurile, vom obține drumul proiectat, vor fi proiectate podeaua «, a spus el.

» Când guvernul ne dă finanțarea, ieșim și începem să construim secțiuni de autostradă. Construim cinci sau zece kilometri și apoi deschidem cinci sau 10 kilometri, așa că noi le luăm la loc cu puțin. »

De exemplu, a durat 10 ani pentru ca provincia să gemeneze o secțiune de 16 km pe autostrada 104

Pasajul Cobequid, proiectat ca un parteneriat public-privat, a fost de 45 de kilometri și a durat doar doi ani de construire, a declarat Hackett

În acest tip de parteneriat, provincia va plăti circa 50% din costul proiectului pentru a-și asigura accesul la proiect. un consorțiu în față, a spus Hackett. Finanțarea federală a infrastructurii poate plăti 25% din această parte, a adăugat el.

«Restul va fi finanțat de consorțiu, care va fi plătit de provincie într-o perioadă de timp selectată. Ar putea fi 20 de ani, 30 de ani, în funcție de numărul pe care îl finalizăm. »

Cele mai recente estimări pentru activitatea de înfrățire, dacă sunt realizate de guvern, se situează între 275 și 300 de milioane de dolari, a spus Hackett. El nu a putut spune care ar fi costul dacă lucrarea ar fi făcută în mod privat

Ofertantul câștigător ar fi, de asemenea, responsabil pentru lucrările de întreținere și operațiuni pe secțiunea autostrăzii înfrățite

Acesta este un plus, a spus Hackett. «Consorțiul construiește drumul pentru a se asigura că durează o perioadă lungă de timp, deoarece vor fi responsabili să-l mențină și să o exploateze pentru acea perioadă de timp», a spus el

. «Deci, dacă este vorba de o perioadă de 20 de ani, un ciclu de ani sau un ciclu de 30 de ani pe care îl punem acolo, sunt responsabili pentru riscul pe acel drum pentru acea perioadă. Ei doresc să se asigure că o construiesc pentru a fi rentabili, pentru a obține o valoare mai bună pentru bani. »

Sursa: cbc

[ad_2]

Sursa