MegaProject 1229: Aeroporturile VINCI semnează un contract pentru concesionarea aeroportului din Belgrad

[ad_1]
Acest articol face parte dintr-o serie zilnică de articole MegaProjects. Dacă doriți să aflați mai multe despre proiectele PPP cu o dimensiune considerabilă, vizitați secțiunea MegaProjects. Puteți să le primiți prin e-mail zilnic.

Aeroporturile VINCI au semnat un acord de concesiune de 25 de ani pentru finanțarea, dezvoltarea prin construirea și reconstrucția, întreținerea și gestionarea infrastructurii aeroportului Nikola Tesla din Belgrad.

După cum sa raportat pe această platformă, licitația pentru proiect a fost lansată în februarie 2017. VINCI a depus o ofertă, alături de trei consorții, în decembrie și a fost selectată ca ofertant preferat în ianuarie, semnalând victoria asupra concurenților care au inclus Meridiam, Eiffage, GMR Infrastructura și Incheon International Airport Corporation.

Oferta VINCI corespunde investiției de 1,5 miliarde EUR (1,85 miliarde USD). Compania sa oferit să plătească în avans suma de 501 milioane USD (618,8 milioane USD) și să investească încă 732 milioane EUR (904,2 milioane USD) în perioada de concesiune, precum și plăți anuale cuprinse între 4,3 și 16 milioane EUR.

Situat în capitala Republicii Serbia, Nikola Tesla din Belgrad este principalul aeroport al țării, care servește ca un hub al transportatorului sârbesc Air Serbia, care reprezintă mai mult de 50% din traficul de pasageri al aeroportului. El a salutat 5,3 milioane de pasageri în 2017.

Semnarea acordului de concesiune a inițiat o perioadă de șase luni în care aeroporturile VINCI trebuie să îndeplinească anumite condiții detaliate în acord, cum ar fi semnarea și intrarea în vigoare a acordurilor de finanțare. Odată ce aceste condiții sunt îndeplinite, concesiunea va începe.

În calitate de concesionar, Aeroporturile VINCI vor avea ca scop îmbunătățirea condițiilor de operare a aeroportului pentru a permite companiei Air Serbia să ofere noi rute pe distanțe lungi, ca parte a strategiei sale pentru hub-uri. Aeroporturile VINCI se vor baza pe parteneriatele sale cu peste 200 de companii aeriene pentru a spori traficul și conectivitatea aeroportului, în conformitate cu potențialul puternic de creștere economică al Serbiei.

Acest succes marchează extinderea Aeroporturilor VINCI în Europa de Sud-Est, o zonă geografică în care compania nu a funcționat până acum. Aeroportul Nikola Tesla din Belgrad va servi drept centru regional al companiei.

[ad_2]

Soursa