Cum PPIAF a mobilizat 17,1 miliarde de dolari pentru infrastructură, concentrându-se pe sectorul critic din amonte

[ad_1]


Foto: BrilliantEye | iStock

Deoarece singura facilitate globală dedicată în mod specific consolidării bazei juridice, instituționale și politice a participării sectorului privat la infrastructură — pe care noi o numim critică în amonte — ne-am dat seama de către Facilitatea consultativă pentru infrastructura publică-privată (PPIAF) Responsabilitatea principală este aceea de a ajuta guvernele clienților să-și deblocheze potențialul prin de-riscuirea investițiilor și crearea unui mediu favorabil participării sectorului privat, ea însăși o condiție pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă și a obiectivelor inteligente din punct de vedere al climei. Ca atare, PPIAF se încadrează perfect în noua abordare de maximizare a finanțării pentru dezvoltare (MFD) pentru mulțimea din sectorul privat, o inițiativă lansată anul trecut de către Grupul Băncii Mondiale și alte bănci multilaterale de dezvoltare

Pentru a face acest lucru, , instrumentele și îndrumările care sunt hrănite și informează activitățile noastre de asistență tehnică pentru autoritățile publice de achiziții din întreaga lume.

Aceasta este povestea pe care o veți găsi ilustrată și explicată în ultimul nostru raport anual. La sfarsitul perioadei noastre strategice, care a cuprins anii fiscali 2015-17, am profitat de aceasta ocazie pentru a reflecta atat in ultimii trei ani cat si tendintele pe termen lung de la inceperea activitatii PPIAF in anul 2000.

Ultimii trei ani au vazut lansarea a noului site web, inclusiv accesul la un depozit mult mai extins de documente și rapoarte legate de activități și rezultate specifice pentru donatorii noștri. Un accent mai mare pe sprijinul programatic a însemnat orientarea unor intervenții și probleme specifice — o abordare pe care o vom lua în continuare în următorii cinci ani prin introducerea unor elemente tematice puternice, cum ar fi schimbările climatice sau fragilitatea, și accentul pus pe generarea de impact în 30 de țări prioritare . O monitorizare mai robustă a portofoliului de credite oferă mai multă siguranță asigurătorilor noștri cu privire la standardele înalte pe care le deținem asupra obligațiilor noastre fiduciare.

De exemplu, PPIAF a realizat:

  • A contribuit cu 17,1 miliarde de dolari pentru proiecte de infrastructură
  • A ajutat entitățile subnaționale să ridice 902 milioane de dolari pentru proiecte de infrastructură
  • Facilitat 140 de politici, legi și reglementări care îmbunătățesc mediul favorabil pentru infrastructură și PPP-uri
  • Consolidate 276 de instituții
  • Au pregătit peste 17.000 de funcționari pentru a putea gestiona mai bine proiectele de dezvoltare a infrastructurii

Acest raport este, de asemenea, o modalitate de a difuza mai bine lățimea și lățimea a ceea ce facem printr- narativ calitativ. Diseminarea și mobilizarea sunt câteva dintre dimensiunile-cheie care afectează eficiența globală și potențialul de replicare. De asemenea, ajută la asigurarea unui sprijin continuu al donatorilor, un pas esențial — ca facilitate de finanțare — pentru capacitatea noastră susținută de a sprijini țările în curs de dezvoltare în echiparea lor pentru PPP-uri.

Deci, vă rugăm să aruncați o privire la poveștile pe care le spunem în 2017 Raport anual pentru a afla mai multe despre cele mai recente produse de cunoștințe, pentru a vedea instantaneele de asistență pe regiuni și sector și, cel mai important, a vedea cât de succes și de parteneriate au afectat viața de zi cu zi a oamenilor din întreaga lume

[ad_2]

Sursa