Prezentarea proiectului de sală de fitness, Primar — Antreprenori

În ziua de vineri, 16 februarie 2018, sediul IDEP a avut loc prezentarea proiectului de amenajare a sălii de fitness în localitatea Navirnet, Falesti. Există o clădire reparată a unei anexe școlare supusă procesului optimizării în care antreprenorii ar putea să lanseze o afacere. Puncte forte:
1. Există cel puțin 80 persoane local care merg săptămânal în oraș la o distanță de 15 km pentru a merge la secții de fitness contra plată.
2. Sala este reparată și pregătită în mare parte cu investiții minore pentru lansarea activității economice.
3. Localnicii sunt interesați de valorificarea acestui spațiu și posibilitatea de a beneficia de un fitness centru local.
4. Cu o investiție minoră este posibilă validarea ideiei pentru replicarea și în alte localități.
5. Deprinderea oamenilor cu un nou mecanism de soluționare locală pentru infrastructură modernă.
6. Posibilitatea de a găsi utilitate durabilă și eficace a echipamentelor uzate moral, dar nu fizic al caror utilitate intr-un mediu concurențial precum în chișinău nu fac față.
Au fost ședință reprezentanții a 2 centre de fitness din capitală ce au manifestat interesul față de proiectul respectiv.
Metoda de dezvoltare a proiectelor este: identificarea provocărilor — prezentarea provocărilor online — prezentarea scenariilor de rezolvare agenților economici — distribuirea informației către toate părțile implicate (cetățeni, diaspora, asociații de business s.a.) — dezbaterea publică a proiectului conform scenariului propus în localitate și transmis live prin facebook pentru intervenția posibilă a tuturor — validarea scenariului de realizare a proiectului (provocarii) de toate părțile implicate.
Vă așteptăm pe 13 martie online sau pe viu pentru dezbaterea publică.