Aflați din cazul japonez: Parteneriatul public-privat (PPP) pentru consolidarea infrastructurii | ppps

[ad_1]


Aeroportul Internațional Sendai, care a reluat activitatea după cutremurul din 2011
Sursa: PIXTA

În martie 2011, Marele Cutremur din Marea Japonie a lovit Japonia, iar numărul victimelor și persoanelor dispărute a ajuns la aproape 20.000. Sendai, centrul economiei regiunii Tohoku din capitala prefectului din prefectura Miyagi, a suferit daune mari din cauza cutremurului. Aproximativ 500.000 de cetățeni nu au putut utiliza serviciul de apă, iar stația de tratare a apelor uzate din Sendai City a fost scufundată de tsunami. De asemenea, datorită distrugerii a 325 km de instalație de cale ferată din coasta Tohoku de către tsunami, aproximativ 100 de kilometri de autostradă au fost inundate, mijloacele de transport către zona dezastrului din zona interioară care avea nevoie de sprijin au fost imediat tăiate.

La patru ani după cutremur, deoarece eforturile de restabilire de la cutremur și tsunami continuă, consorțiul de companie privată a dobândit dreptul de operare (concesionare) al Aeroportului Sendai timp de 30 de ani și este administrat de întreprinderi private pentru prima dată în țară Sa născut un aeroport. Acest succes a fost surprins de factorii de decizie și de oficiali ai parteneriatului public-privat (PPP). Cum ar putea un operator privat de afaceri să ia decizii privind investițiile pe termen lung în zone cu multe dezastre naturale?

În ultimele câteva decenii la nivel mondial, impactul dezastrelor naturale și al schimbărilor climatice a devenit din ce în ce mai proeminent. Începând cu anul 2000, există o medie de 341 de catastrofe legate de vremea (în special inundații și furtuni) apărute într-un an. Acest număr este cu 44% mai mare decât media din 1994 până în 2000, iar dezastrul a avut loc frecvent de două ori mai mult decât 1980-1989. Pe măsură ce impactul schimbărilor climatice crește, necesitatea unei infrastructuri puternice pentru dezastre și schimbările climatice crește.

Prin Parteneriatul Public-Privat (PPP), guvernul va putea să colaboreze cu parteneri din sectorul privat care pot oferi fonduri pentru investiții în infrastructură, abilități de control administrativ și expertiză pentru a face față dezastrelor naturale. Utilizarea fondurilor private este deosebit de importantă în țările în curs de dezvoltare în care există numeroase dezastre naturale, iar accesul la infrastructura de bază nu este suficient și Maximizarea finanțării pentru dezvoltare (grupul Băncii Mondiale Maximizarea finanțării pentru dezvoltare) Este un meci.

Riscul de dezastre / schimbările climatice reprezintă un risc inerent pentru proiectele de infrastructură și este necesar un management adecvat pentru atragerea investițiilor private. Experiența Japoniei este de a gestiona riscurile de dezastru și de a oferi o perspectivă asupra modului în care măsurile de pregătire în situații de dezastru și de intervenție în caz de urgență au fost consolidate în cadrul PPP. De exemplu, în orașul Sendai, atunci când se analizează analiza Value for Money (ideea furnizării celui mai valoros serviciu la plată), (i) cazul în care proiectul este utilizat ca lucrări publice și (ii) operatorii privați sunt BOT- În cazul construirii și administrării facilităților, inclusiv a răspunsului de urgență, am comparat și examinat două cazuri printr-o metodă descoperită, incluzând riscul de dezastru și duritatea. Sendai City a concluzionat că PPP (sistemul BOT) are avantaje față de lucrările publice convenționale ale guvernelor locale în ceea ce privește economisirea resurselor umane municipale și timpul necesar pentru răspunsul la dezastre.

În plus, pe baza lecțiilor învățate din dezastrele din trecut, Sendai City a introdus clauze de forță majoră clare care stabilesc standarde numerice în contractele PPP (de exemplu, clauza de forță majoră declanșată de cutremure cu intensitate de 6,5 sau mai mare) Am făcut-o. Acest lucru va încuraja întreprinderile private să (i) să reducă incertitudinile legate de gestionarea riscului de dezastre, (ii) să ia în considerare măsurile de reducere a dezastrelor în stadiul de planificare și (iii) să încurajeze răspunsul imediat al dezastrelor în momentul dezastrelor A devenit unul.

În plus, ca măsură de încurajare a investițiilor în prevenirea dezastrelor în sectorul privat, Sendai City nu îndeplinește specificațiile și standardele de performanță pe baza lecțiilor din cutremurul Miyagi din 2005 și dacă instalația este deficitară , Am formulat o politică de reducere a contractului pentru întreprinderile private.
Drumul de acces la Aeroportul Internațional Kansai operat de sectorul privat
Sursa: PIXTA

Lecția învățată în acest caz este raportul de studiu «Infrastructură puternică PPP: Învățarea din experiența japoneză» . Raportul acoperă o gamă largă de subiecte importante, cum ar fi cadrul politic și legal, structura proiectului, achizițiile, finanțarea și rolul asigurărilor, și analizează, de asemenea, principalele aspecte legate de dezvoltarea următoarelor infrastructuri de infrastructură puternică Vreau.

  • Identificarea și împărtășirea riscurilor efective între sectorul public și cel privat
  • Managementul contractelor pe termen lung în PPP în prezența incertitudinilor
  • Proiecte comerciale și financiare pentru costul investițiilor în întărirea Asigurarea unei fezabilități viabile

Studiile de caz au fost realizate de Facilitatea Globală pentru Infrastructură (GIF) și Centrul de reducere a dezastrelor din Tokyo și de sprijinul Programului comun Japonia — Banca Mondială de reducere a dezastrelor și al Facilității de consiliere pentru infrastructura public — privată (PPIAF) Am primit-o.

Guvernele care supraveghează măsurile de prevenire a dezastrelor și dezvoltarea infrastructurii trebuie să identifice și să pună în aplicare metode de punere în aplicare pentru a încuraja investițiile private pentru întărirea durabilă a infrastructurii din punct de vedere tehnic și comercial. GIF, o platformă pentru a realiza o comunicare eficientă între guvern, sectorul privat, instituțiile financiare internaționale de dezvoltare și alte părți interesate, colaborează cu Centrul de reducere a dezastrelor din Tokyo și cu Fondul Global pentru Reducerea Dezastrelor din cadrul Băncii Mondiale (GFDRR) Funcționează ca o instituție care sprijină dialogul și execuția eficace pentru ao realiza.

Publicații înrudite :

Soluții Scurt pe infrastructura infrastructurii de rezistență PPP-uri — Cazul Japoniei

[ad_2]

Sursa