INVITAM EXPERȚI ȘI ORGANIZAȚII, CREAREA GRUPULUI DE LUCRU PENTRU „FOAIA DE PARCURS PPP MOLDOVA”

A.O.Institutul de Dezvoltare şi Expertiză a Proiectelor Vă informează despre desfasurarea în data de 20 noiembrie 2017 a Conferinței „Îmbunătătirea climatului PPP-urilor în Moldova din cadrul programului realizat de IDEP Moldova „Fonduri pentru APL-urile Moldovei” ”.

Scopul Conferinței:

  • Depășirea barierelor pentru realizarea PPP-urilor la scară largă la nivel local și regional;
  • Regionalizarea proiectelor PPP pentru a crea interes sporit;
  • Organizarea meselor rotunde pentru identificarea așteptărilor parților implicate privind PPP-urile in Moldova;
  • Constituirea  grupului de lucru pentru realizarea foii de parcurs PPP Moldova;

La conferinta au participat aproximativ 100 persoane, reprezentanti ai organizatiilor interesate de subiectul Parteneriatelor Public-Private in Moldova. In cadrul Conferintei s-a evidentiat interesul sporit fata de subiectul PPP-urilor care este la moment putin dezvoltat. S-au stabilit perspective in contextul dezvoltarii regionale cu IMPACT major – locuri de munca durabile si acces la infrastructura moderna a populatiei.

Multumim tuturor vorbitorilor si participantilor la Conferinta Imbunatatirea Climatului PPP-urilor in Moldova realizat de IDEP Moldova in cadrul programului „Fonduri pentru APL-urile Moldovei”.

Multumim echipei IDEP Moldova si speram impreuna sa cream climat favorabil pentru realizarea PPP-urilor in Moldova pentru locuri de munca durabile si accesul populatiei la infrastructura moderna! Infrastructura nu este un lux, este un serviciu ce poate si trebuie procurat de la operatorul privat ce este dinamic, modern si eficient!

Va invitam sa faceti parte din grupul de lucru „Foaia de parcurs PPP Moldova”. Data limita pentru aderare la platforma este 15 ianuarie 2017. Platforma este o initiativa a societatii civile prin care se doreste stabilirea asteptarilor si conditionalitatilor celor 4 grupuri de parti interesate (stakeholder) pentru fortificarea PPP-urilor in Moldova:

  1. APL & APC;
  2. Misiuni diplomatice si organizatii sustinere tehnica;
  3. Societatea civila cu expertiza in domeniu;
  4. Mediul de afaceri;

Despre IDEP Moldova:

A.O. Institutul de Dezvoltare si Expertiza a Proiectelor este creată cu scopul de a crea cele mai bune practici prin formări, expertize proiecte, certificari și soluții pentru dezvoltarea la nivel local, regional și național.  Dezvoltarea acestui concept de PPP-uri a fost insuflat de cele peste 300 primarii din Moldova cu care noi activ cooperăm de-a lungul celor 5 ani de existență a IDEP-ului. La nivel local majoritatea proiectelor necesită  mai puțina birocrație, iar impactul ar putea fi unul major – divizarea riscurilor pentru anumite provocări între public și privat.