Întrevedere cu conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor

Întrevedere cu conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din R. Moldova în cadrul proiectului ”Cross-border cooperation framework”
   Astăzi, 07 martie 2014 reprezentanții Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor (IDEP) în frunte cu Calestru Iurie au avut o întrevedere cu d. nul Ion Sula, Directorul General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din R. Moldova (în continuare — ANSA). La întrevedere a participat și d. nul Andrei Balan, Șef al Direcției Coordonarea Posturilor de Frontieră din cadrul Agenției.
Scopul întrevederii de astăzi a vizat informarea și schimbul de opinii privind participarea activă a reprezentanților ANSA în cadrul proiectului transfrontalier Ucraina-Moldova  — ”Cross-border cooperation framework”.
D. nul Ion Sula s-a arătat destul de interesat de proiectul respectiv, fiind motivat de urgentarea procesului de fluidizare și control sanitar și nu numai pe tronsonul vamal Ucraina-Moldova, în mod special la punctul de trecere Tudora.
În acestă direcția ANSA a elaborat deja un proiect amplu conform cerințelor UE, care urmează de implementat în anul 2014-2015. Există și alte probleme din partea ANSA,  la care urmează a fi găsite soluții atît la nivel guvernamental, cît și la nivelul asociativ. Acțiunile concrete urmează a fi identificate în urma discuțiilor care vor fi purtate între părților interesate în proiect atît din Ucraina, cît și R. Moldova.
Discuția de astăzi s-a finalizat cu primirea unui  accept ferm din partea conducerii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din R. Moldova de a lua parte activă la toate întrunirile ce vizează derularea proiectului prezentat astăzi.