Întrevedere cu reprezentanții Oficiului Consiliului Europei în R. Moldova

Întrevedere cu reprezentanții Oficiului Consiliului Europei în R. Moldova pe marginea  proiectului ”Cross-border cooperation framework”

Astăzi, 19 februarie 2014, reprezentanții Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor (IDEP) au avut o întrevedere cu D. nul Ghenadie Barbă, Șef-adjunct al Oficiului Consiliului Europei în R. Moldova. Discuțiile au demarat cu informarea interlocutorului despre misiunea și activitatea Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor (IDEP), în frunte cu Calestru Iurie.
Ulterior s-a trecut la prezentarea în detaliu a conceptului  proiectului transfrontalier Ucraina-Moldova  — ”Cross-border cooperation framework” și perspectivele de implicare în proiect a Oficiului Consiliului Europei în R. Moldova.  D. nul Ghenadie Barbă s-a arătat destul de interesat de proiectul respectiv, fiind motivat de multitudinea de probleme la care urmează a fi găsite soluții. Un capitol aparte al discuțiilor de astăzi a vizat găsirea unor puncte de tangență dintre mandatul actual și pe termen mediu al Oficiului Consiliului Europei în R. Moldova și aspectele de durată ale proiectului ”Cross-border cooperation framework”.
Spre finalul întrunirii de astăzi au fost demarcate tangențele comune ale proiectului prezentat și mandatul Oficiului Consiliului Europei în R. Moldova. S-a convenit de  a se reveni în perioadele următoare în vedere stabilirii unor acțiuni concrete de implicare a reprezentantului  Oficiului Consiliului Europei în R. Moldova în proiectul discutat astăzi.