Întrevedere cu conducerea Centrului de Informare şi Documentare privind NATO din Republica Moldova

Întrevedere cu conducerea Centrului de Informare şi Documentare privind NATO din Republica Moldova (CID NATO) în cadrul proiectului ”Cross-border cooperation framework”

   Astăzi, 24 februarie 2014 reprezentanții Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor (IDEP) în frunte cu Calestru Iurie au avut o întrevedere cu dna Elena Mârzac, Director CID NATO din RM și dna Patricia Zghibarţa, Direcor de Programe  Director CID NATO. Scopul întrevederii de astăzi a vizat informarea și schimbul de opinii privind o eventuală participare activă a CID NATO în cadrul proiectului transfrontalier Ucraina-Moldova  — ”Cross-border cooperation framework”. Dna Elena Mârzac s-a arătat destul de interesată de proiectul respectiv, fiind motivată de multitudinea de probleme ce persistă pe tronsonul frontalier Ucraina-Moldova, în mod special securitatea cetățenilor și libera circulație.

În finalul întrunirii de astăzi a fost primit acceptul din partea Centrului de Informare şi Documentare privind NATO din Republica Moldova (CID NATO) de a lua parte activă la toate întrunirile ce vizează derularea proiectului prezentat astăzi.