S-a semnat un memorandum de înțelegere

7 mai, la Vinitsa, s-a semnat un memorandum de înțelegere între Euroregiunea Nistru(Ucraina) și Institutul pentru Dezvoltare și Expertiza a Proiectelor (IDEP) (Moldova).

Acordul semnat de președintele Consiliului Regional Vinnița, președinte al Euroregiunii Nistru Serghei Tatusyak și presedintele IDEP Iurie Calestru.

Memorandumul prevede că părțile au ajuns la un acord de cooperare pe baza unei cooperări reciproc avantajoase, si diverse acțiuni în punerea în aplicare a proiectelor regionale, consiliere cu privire la punerea în aplicare a parteneriatului public-privat în diversele sale forme, pentru a promova crearea condițiilor de cooperare între diferite localități ale Republicii Moldova și Ucraina, pentru pregătirea de proiecte și propuneri pentru a obtine finantare din diferite surse pentru punerea în aplicare a proiectelor regionale.

Potrivit lui Iurie Calestru, IDEP reprezinta 145 de primari din Republica Moldova cu care a semnat acorduri de cooperare.

— Sarcina noastră — pentru a sprijini autoritățile locale în solutionarea provocărilor strategice ale acestora. În primul rând, vom acționa în calitate de experți și oferi sprijin și lansare a proiectelor de infrastructură. Precum alimentare cu apă, canalizare, infrastructura rutieră și, ca o consecință, mediul înconjurător, — a declarat directorul IDEP.

Serghei Tatusyak a menționat că subiectul a planificării strategice este foarte relevant pentru regiunea Vinița, în lumina inițiativei prezidențiale privind strategia de stat 2020.

— Astăzi este o muncă aproape finalizată pentru realizarea strategiilor de dezvoltare a comunităților locale din Vinita pentru perioada 2014-2020, în concordanta cu perioada de șapte ani europeni. Solicitam să experțizati planurile strategice a regiunii Vinitsa. Și eu sunt sigur că va da un nou impuls pentru a le îmbunătăți, — a spus Serghei Tatusyak.
Prin semnarea Memorandumului de înțelegere, părțile au fost de acord pentru a finaliza planul său de activități specifice comune.

Vezi articolul si pe dniester.eu